Ana içeriğe atla

Packet Tracer İndirme


Packet Tracer programını indirmek için Cisco'nun eğitim portalı olan Netacad.com sitesindeki ücretsiz kursa kayıt olmalı veya herhangi bir Cisco Academy tarafından sisteme kayıt edilmelisiniz. Aşağıdaki içerikte netacad.com sitesinde hesap oluşturma ve Packet Tracer programını indirme işlemleri anlatılmaktadır. Programı tam olarak kullanabilmek için program açılısında netacad.com sitesine giriş yaparken kullandığınız e-posta adresi ve şifre bilgileri istenmektedir. Packet Tracer programı için gerekli minimum sistem özellikleri:

Cisco Packet Tracer 8.0.1 (64 bit):
Operating systems: Microsoft Windows 8.1, 10 (64bit), Ubuntu 20.04 LTS (64bit) or macOS 10.14 or newer.
amd64(x86-64) CPU
4GB of free RAM
1.4 GB of free disk space

Cisco Packet Tracer 8.0.1 (32 bit):    
Operating systems: Microsoft Windows 8.1, 10 (32bit)
x86 compatible CPU
2GB of free RAM
1.4 GB of free disk space

İŞLEM ADIMLARI

1-  https://www.netacad.com/portal/self-enroll/m/895427  web sitesine girin.

2-  Açılan sayfada bilgileri aşağıdaki ekran görüntüsüne göre doldurup, sayfanın en altında bulunan Create Account butonuna tıklayın. (Görselleri daha büyük görmek için üzerine tıklayın.)


3- Hesabınızı doğrulamak için vermiş olduğunuz e-posta adresine Networking Academy başlıklı bir e-posta gelecektir. Bu e-postayı açıp e-postadaki yeşil renkli Activate Account butonuna tıklayın. 


 4- Açılan sayfada hesabınız için aşağıdaki özelliklere göre bir şifre belirleyin. Şifrenizi belirledikten sonra Hesabımı Oluştur butonuna tıklayın. Belirlediğiniz şifreyi unutmayın. Sisteme kayıt olurken kullandığınız e-posta adresi ve belirlediğiniz şifre ile Packet Tracer programında oturum açacaksınız. 


5- Açılan sayfadaki bilgileri aşağıdaki ekran görüntüsüne göre doldurup, sayfanın en altında bulunan mavi renkli Create Account butonuna tıklayın.


6- Kayıt işlemi tamam. Şimdi Packet Tracer programını indirebilirsiniz. Bir önceki adımda Create Account butonuna bastığınızda açılan sayfadaki Resources menüsünden Download Packet Tracer seçeneğine tıklayın.


 7- Açılan sayfanın ortasına doğru inin. Bilgisayarınızda kullandığınız işletim sistemi türüne uygun olan linke tıklayarak kurulum dosyasını bilgisayarınıza indirin. 


8- Packet Tracer programını kurduktan sonra programı çalıştırın. Programı tam olarak kullanabilmek için Netacad sitesine üye olurken verdiğiniz e-posta adresi ve belirlediğiniz şifreniz ile giriş yapmalısınız. İnternetiniz yoksa Sign Up butonuna tıkladığınızda program otomatik açılacaktır. :)





Bu blogdaki popüler yayınlar

Visual Studio Boş Satırları Silmek

 Visual Studio ortamında kodunuzu düzenlemek için bıraktığınız boş satırları silmek isteyebilirsiniz. Bunun için tek tek boş satırları seçip klavyeden del tuşuna basmanıza gerek yok. Bu işi daha kolay ve hızlı şekilde halletmek için bir klavye kısayolu belirleyebilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli. 1- Araçlar menüsünden Seçeneklere tıklayın.  2- Açılan pencerede "Şunu içeren komutları göster" bölümüne sil yazarak listeden "Düzen.BoşSatırlarıSil" seçeneğini seçin.  3-"Yeni kısayolu bu ortamda kullan" bölümüne boş satırları silmek için kullanacağını kısayolu girin. Bunun için boş metin kutusuna tıklayın ve ardından kullanmak istediğiniz kısayola klavyede basın. Burada dikkat etmeniz gereken nokta seçeceğini kısayolun başka bir işlemde hali hazırda kullanılıyor olmamasıdır. Bunu engellemek için CTRL + * kısayolunu seçebilirsiniz. 4- Kısayolu belirledikten sonra sırasıyla Ata ve Tamam butonlarına basarak işlemi tamamlayın. 5- Boş satırla...

Switch Konsol Bağlantısı (Switch Console Port Connection)

Yönetilebilir switch üzerinde konfigürasyon işlemini yapabilmek için ilk olarak CLI ekranına erişilmelidir. CLI (Command Line Interface) switche komut verdiğimiz komut satırıdır. Switch yönetimi bu ortam üzerinden verilen komutlarla gerçekleştirilir.  Yönetmek amacıyla bir switche temel olarak iki farklı türde bağlanılabilir. Bunlardan ilki ağ üzerinden TELNET veya SSH protokollerini kullanarak yapılan uzaktan bağlantıdır. Diğer  türü ise switche fiziksel olarak daha yakın olmayı gerektiren console portu üzerinden yapılan bağlantıdır.  Bir switche console portu üzerinden bağlanmak için roll over (konsol kablosu da deniliyor) kablosu kullanılır. Bu kablonun RJ-45 ile sonlandırılmış ucu switch üzerindeki console portuna diğer ucu ise bilgisayarın RS232 seri portuna takılır. Kablo bağlantıları yapıldıktan sonra bilgisayardan Hyper-Terminal veya Putty gibi programlar kullanılarak switch arayüzüne erişim sağlanır.  Roll Over Kablosu (Konsol Kablosu) Roll Over Cable (Conso...

AĞ TEST KOMUTLARI UYGULAMASI

1- Bilgisayarınızın IP adresini ve MAC adresini öğrenip yazınız.   2- www.turhost.com web sitesinin bulunduğu sunucunun IP adresini, domain sunucularını ve eposta sunucularını yazınız. 3- 192.168.17.36 IP adresine 14 adet 64 byte büyüklüğünde ping paketleri gönderiniz ve ortalama süreyi yazınız. 4- www.turktelekom.com.tr sunucusuna giden rotayı görüntüleyiniz ve 3. sıradaki routerın IP adresini yazınız. 5- Bilgisayarınızın arp tablosunu görüntüleyiniz ve 4.sıradaki bilgisayarın mac adresini yazınız . 6- Bilgisayarınızın DNS ön belleğini görüntüleyiniz. 7- Bilgisayarınızın DNS ön belleğini siliniz. 8- Bilgisayarınızdaki aktif TCP protokolünü kullanan bağlantıları görüntüleyiniz. PDF Biçiminde indirmek için buraya tıklayın.